Ugovorite tretman na 01 4670 171

Sindromi poremećaja tijela

Sindromi prve, druge i treće kategorije kiropkraktičaru pomažu da odredi osnovne tipove oštećenja koja se u ljudskom tijelu dešavaju, a koja utječu na živčani sustav te su uzrokom pogoršanja zdravstvenog stanja.

I KATEGORIJA - simptomi

Do pojave sindroma prve kategorije dolazi kada sakroiliakalni zglob izgubi ravnotežu (subluksira) te se jedan kuk pomiče unaprijed a drugi unatrag. Dolazi do rotacije krstače te do poremećaja u ritmu rada križne crpke. Slika 1. naslovnici prikazuje distorziju duralne opne oko mozga i kičmene moždine kao ishod sindroma prve kategorije rotacije zdjelice.

ASIMETRIČNA KRALJEŽNICA

Simptomi prve kategorije uzrok su asimetričnosti kralježnice; zdjelica rotira, a to utječe na rameni obruč i naginjanje glave u stranu.

Distorzija utječe na slobodan tok likvora. Križna crpka postaje nestabilna i neuravnotežena te više nije u mogućnosti propuštati potrebnu količinu likvora oko mozga i kičmene moždine . To dovodi do nedostatne funkcije ishrane, povećanja toksičnosti te smanjene razine živčane funkcije unutar tijela.

Kao što je poznato živčani sustav upravlja svim funckijama tijela, te stoga simptomi prve kategorije mogu biti različiti te uključivati neke od ovih teškoća:

 • visceralne poremećaje
 • poremećaje na koži
 • kočenje strukture lica i ekstremiteta
 • nesanicu
 • bolove u donjem djelu kralježnice
 • glavobolje
 • nervozu
 • probleme s težinom
 • MIŠIĆI

  Skupina mišića obuhvaćena sindromom prve kategorije centralne su simptomatologije. Ti mišići podupiru mehanizam križne crpke.

  NAPETOST U PETI

  Kada je mehanizam križne crpke van ravnoteže tijelo se prilagođava tako što koči normlano kretanje jedne pete. Vaš će kiropraktičar prema napetosti pete odrediti o kojem se sakroiliakalnom zglobu radi.

  ZATILJNA VLAKNA

  Zatiljna su vlakna mali čvorići koji se nalaze na dnu zatiljka (occiputa ) koji se stvaraju u času zatezanja mišića pri rotaciji zdjelice. Najbolnije ili najveće područje je refleks na određenoj razini kralježnice a koji ukazuje na vertebralnu subluksaciju. Vaš će kiropraktičar neutralizirati subluksaciju masiranjem čvorića na glavi, te blagim namještanjem kralježaka.

Kategorije

kategorija_sindroma_children

kategorija